Unghundstid

Livet med unghund kan vara härligt men likväl utmanande. Det kan kännas som att gå från en valpbubbla till att åka en berg och dalbana som går upp och ned hela tiden – ena stunden fantastiskt och nästa stund utför. Allt som tidigare fungerat så bra kan nu helt plötsligt kännas som bortblåst emellanåt.

Att valpen kliver in i unghundstiden innebär en stor förändring för den, där den dels kan uppleva saker den inte vet hur den ska hantera och samtidigt försöker den hitta sig själv i allt detta. Vi sänker därmed kraven och fokuserar mer på din hunds individuella utveckling & dess behov i den här unghundskursen.

I en liten grupp om max 3 deltagare får du lära dig mer om varför din unghund agerar som den gör och hur du kan stötta den & skapa de bästa förutsättningarna. Vi går dels igenom hur ni skapar en vardagsbalans (en balans mellan aktiviteter och vila i er vardag), din unghunds fysiska utveckling och hur ni minskar risken för skador i framtiden, samt hur ni stärker ert samarbete & er relation under unghundstiden och vikten av utlopp & bearbetning av känslor. – Viktiga delar som kommer ge er en härlig vardag tillsammans i en tid som annars kan upplevas dels tålamodskrävande. Ni kommer även ha nytta av allt under hela ert tillsammans och inte endast under unghundstiden.

Allt vi går igenom får du sedan i pedagogiskt skriven text på mail efter tillfällenas slut, så att du lätt kan gå tillbaka till det när du vill. Cirka en vecka innan kursstart får du även ett förberedande kompendium kring unghunden och dess beteenden, vilket du förväntas ha läst innan första tillfället för att vara förberedd.

För hundar från 6 månader – 2 år

Start 5 november – INSTÄLLD

Nya kursstarter kommer till våren/sommaren 2024.