Varmt välkommen hit!

Det är jag som är Hanna

Min väg till hundinstruktör

I området jag växte upp i hade flera av våra grannar hundar som jag fick träffa i tidig ålder och ibland kom även närmsta grannen hem med sin häst till vägen utanför oss. Det var här intresset till hundar & hästar kom att bli stort och bli det som jag fastnade extra för.

Familjens första hund, Zimba (en Cavalier King Charles Spaniel), kom sedan hem till oss när jag var 10 år. Han var alltid en glad & lättsam kille, som tyckte om att följa med på olika äventyr i vardagen och träna olika tricks. Han lärde mig mycket under åren och bidrog senare till att jag ville lära mig mer kring hund.

När det var dags att välja gymnasium blev det ekonomiprogrammet, men det fanns en dröm att jobba med djur i framtiden. Så direkt efter att jag tagit studenten 2018 började jag utbildningen till hundinstruktör.

Efter hundinstruktörsutbildningen kände jag att det fanns så mycket mer att lära sig och man blir ju aldrig fullärd. Så därefter har jag gått utbildning till friskvårdsinstruktör, hundbeteendeutredare, utbildning inom valputveckling & hundar i flock med flera och tar de chanserna jag kan till att lära mig mer.

Mer om vilka utbildningar jag gått finns längst ned på denna sida.

Hur jag ser på livet med hund

2019 kom Sky (en Cavalier King Charles Spaniel) in i mitt liv som en virvelvind. Han är en väldigt glad kille som alltid haft lätt att visa känslor & vad han tycker, men mellan alla fartfyllda stunder finns ett lugn och att stanna upp i naturen är en stor favorit hos honom.

Zimba var 10 år när Sky kom hem och Sky bidrog till att Zimba dels fick tillbaka glädje till att utforska saker igen. Samtidigt var Zimba en trygg & lugn förebild för Sky, men han lärde honom även ett och annat både på gott och ont. Zimba var dels expert på att hitta på små bus och var en duktig problemlösare, något han ärvt från sin mamma. Men stunderna de hade tillsammans lärde mig mycket och jag såg hur viktigt det är att en individ verkligen får vara den som den är, samt med det att man är medveten om vad som gjort den till den individen den är.

För mig är det bland det viktigaste att ha en bra relation till varandra och att se sin hund för den individ som den är; dess känslor, upplevelser, beteenden och behov.

Från ridsporten lärde jag mig under en period med mycket tävlande att känslan & glädjen tillsammans är det som är det viktigaste och kommer alltid före resultatet – detta har jag tagit med mig till livet med hund och jag vill inspirera dig till en vardag som inte endast grundar sig i träning. Det finns så mycket mer man kan utforska tillsammans med sin hund i vardagen, men framförallt är det viktigast att ha roligt tillsammans.

Zimba – Familjens första hund

Mina tjänster

Så här kan jag hjälpa dig:

Mina utbildningar