I en privatkurs tar vi utvecklingen helt i er takt och det ges större möjlighet att anpassa träningen till det ni önskar fokusera lite mer på. Kanske tycker din hund heller inte om att vistas en i en grupp med andra hundar en längre stund, då är en privatkurs bättre och ger dig & din hund bättre förutsättningar för en trygg & lugn kursmiljö för er.

Vi håller under privatkursen till på en ridbana i ett naturskönt område i Fors, ca 10 minuter utanför centrala Avesta (södra Dalarna).

Nedan hittar du vilka privatkurser jag erbjuder och beskrivning av respektive.


Varmt välkommen


Har du eller ska du få hem en ny liten fyrbent familjemedlem som du ser framemot framtida utflykter ute i naturen tillsammans med och att få lära känna mer på djupet?

Valpliv är valpkursen för dig som tycker det är intressant & vill lära dig mer kring din valps utveckling & beteenden. Samt få inspiration och tips till den första tiden tillsammans med din nya familjemedlem; dels hur ni möter omvärlden tillsammans, vad som är viktigt att tänka på den första tiden och hur du skapar förutsättningar för din valps fysiska utveckling.

Fokuset i den här valpkursen är främst på att du & din valp ska få möjlighet att lära känna varandra mer och ge din valp möjlighet att få lära sig om livet genom att få utforska & upptäcka i sin egen takt.

All träning sker på ett lättsamt och glädjefyllt sätt anpassat till din valp, där vi under kurstillfällena varvar teori och olika övningar. Vi kommer dels att påbörja med några vardagsnyttiga övningar som kontakt och följsamhet för trevliga promenader i vardagen. Samt utöver detta kommer du tillsammans med din valp få prova på en upplevelsebana, övningar som utvecklar din valps kroppskontroll (vilket gör att din valp lättare kan följa med på vardagens utflykter i naturen genom livet, samtidigt som det utvecklar din valps självförtroende) och övningar som ger avkoppling i vardagen med mera.

En investering i din och din valps framtid tillsammans – det är nu grunden läggs inför er framtid tillsammans.

Allt vi går igenom får du i pedagogiskt skriven text på e-post efter tillfällenas slut, så att du lätt kan gå tillbaka till det när du vill. Vid kursstart får du även ett kompendium med viktiga saker att tänka på tillsammans med din nya familjemedlem; dels tips kring hur du ensamhetstränar din valp och flera andra viktiga saker att tänka på tillsammans med din nya familjemedlem.


Pris: 2500 kr (inkl. moms).

Antal tillfällen: 5 tillfällen á 50 minuter.

Plats: Fors

Cirka 10 minuter utanför centrala Avesta. Exakt plats mailas ut närmre kursstart.

Livet med unghund kan vara härligt men likväl utmanande. Det kan kännas som att gå från en valpbubbla till att åka en berg och dalbana som går upp och ned hela tiden – ena stunden fantastiskt och nästa stund utför. Allt som tidigare fungerat så bra kan nu helt plötsligt kännas som bortblåst emellanåt.

Att valpen kliver in i unghundstiden innebär en stor förändring för den, där den dels kan uppleva saker den inte vet hur den ska hantera och samtidigt försöker den hitta sig själv i allt detta. Vi sänker därmed kraven och fokuserar mer på din hunds individuella utveckling & dess behov i den här unghundskursen.

Under kurstillfällena varvar vi teori och olika övningar, där du får lära dig mer om varför din unghund agerar som den gör och hur du kan stötta den & skapa de bästa förutsättningarna. Vi går dels igenom hur ni skapar en vardagsbalans (en balans mellan aktiviteter och vila i er vardag), din unghunds fysiska utveckling och hur ni minskar risken för skador i framtiden, samt vikten av utlopp & bearbetning av känslor och hur ni stärker ert samarbete & er relation under unghundstiden.

Allt vi går igenom får du sedan i pedagogiskt skriven text på e-post efter tillfällenas slut, så att du lätt kan gå tillbaka till det när du vill.


Pris: 2000 kr (inkl. moms).

Antal tillfällen: 4 tillfällen á 50 minuter.

Plats: Fors

Cirka 10 minuter utanför centrala Avesta. Exakt plats mailas ut närmre kursstart.

Har du gått valpkurs hos mig med din hund har du 20% rabatt på den här kursen. Gäller i 2 år från valpkursen och med den hunden du gick valpkursen med.

Utforska omgivningen tillsammans med din hund och upptäck glädjen i Dogparkour där varje hinder är en möjlighet!

Dogparkour är en rolig träningsform där man tar sig an olika hinder som finns i ens omgivning; allt från att din hund ska ta sig över/under/runt ett hinder till lite mer avancerade övningar på olika typer av hinder. Det är en träningsform som ger din hund en bättre kroppskontroll & balans i vardagen, men därtill stärker det även din hunds självförtroende och förbättrar ert samarbete & följsamheten i vardagen.

I den här Dogparkour-kursen går vi igenom hur ni tränar på ett säkert sätt och du kommer få inspiration till hur ni kan ta med er träningen hem till er vardag & använda er utav er omgivning på hemmaplan.

Vi kommer under tillfällena även lägga in lite andra övningar med fokus på styrka och balans. Detta för att dels ge din hund ännu bättre förutsättningar att ta sig an Dogparkour och utvecklas inom träningsformen, men därtill för att stärka din hund och ge den bättre förutsättningar att ta sig fram i naturen genom livet & minska risken för skador i vardagen.

Allt vi går igenom får du sedan i pedagogiskt skriven text på e-post efter tillfällenas slut, så att du lätt kan gå tillbaka till det när du vill.


Pris: 1400 kr (inkl. moms).

Antal tillfällen: 4 tillfällen á 30-40 minuter.

Plats: Fors

Cirka 10 minuter utanför centrala Avesta. Exakt plats mailas ut närmre kursstart.

Vill du prova på balansbollsträning eller utveckla balansbollsträningen till nästa nivå tillsammans med din hund?

Balansbollsbollsträning brukar ofta bli en stor favorit hos hunden och ger hunden framförallt en bättre kroppskontroll. Det minskar även risken för skador om hunden exempelvis skulle halka i vardagen, samt så stärker det hundens självförtroende. Med andra ord ett bra komplement till annat i vardagen och en rolig aktivitet att göra med din hund.

Balansboll – Steg 1

I balansboll steg 1 får du tillsammans med din hund börja bekanta er med balansbollen och ni kommer här att få lära er grunderna i balansbollsträning (steg 1), samt med det vad som är viktigt att tänka på i träningen. Utöver balansbollsträningen kommer du därtill få tips och inspiration på några styrke- och rörlighetsövningar för att stärka din hund & minska risken för skador i vardagen – något som även kommer ge din hund bättre förutsättningar att hålla sig frisk som äldre.

Du får även tips med vad som är bra att tänka på vid val av balansboll, om du vill ha en hemma för egen träning med din hund.

Balansboll – Steg 2

Balansboll steg 2 är för dig som vill utveckla balansbollsträningen till nästa nivå och få med dig mer tips & inspiration i träningen. Vi börjar här med att repetera grunderna från steg 1, för att sedan vidareutveckla träningen och börja med övningar i steg 2. Därtill vidareutvecklar vi styrke- och rörlighetsträningen, där du kommer få med dig mer inspiration på hur du kan stärka din hund i vardagen för att minska risken för skador.

Alla nya övningar och information som vi går igenom under tillfällena får du i pedagogiskt skriven text på e-post efter tillfällenas slut.


Balansboll – STEG 1

Pris: 1500 kr (inkl. moms).
Antal tillfällen: 4 tillfällen á 30-40 minuter.

Balansboll – STEG 2

Pris: 1200 kr (inkl. moms).
Antal tillfällen: 4 tillfällen á 30-40 minuter.
Förkunskapskrav: Balansboll – STEG 1

Plats: Fors

Cirka 10 minuter utanför centrala Avesta. Exakt plats mailas ut närmre kursstart.