Att få vara sig själv

I naturen och stillsamheten trivs han som allra bäst. Där släpper han allt för en stund och bara är i stunden. All övrig tid flyger han sedan fram och han tvekar sällan att testa sig fram. Men ibland kan han glömma bort att tänka efter före och kastar sig istället direkt ut först.

Sedan han var liten har han spridit glädje i sin omgivning och han visar i många lägen sin glädje med hela kroppen som går i takt med svansen. Att visa vad han känner är något han är tydlig med och det går inte att missa. Men det finns även situationer där man behöver lära känna honom mer för att förstå vad det är han försöker visa utåt.

Lär man känna honom mer på djupet ser man att bortom hans glädje och driv, så finns även en viss osäkerhet och han vågar inte alltid lita på sin egen förmåga fullt ut. Han har minnen från första tiden i livet som emellanåt gör honom tveksam i vissa situationer. Men det viktiga här är att han får möjlighet att ta allt i sin egen takt och vi finns där som stöttning när det behövs.

Han har alltid varit full med energi och mycket troligt kommer han fortsätta vara den som kör full fart i mycket, med undantag för de stunder i naturen & stillsamheten där han bara stannar upp och är i stunden. Men det är viktigt att han får vara just så här – att han får vara sig själv!

Att komma ihåg att visa förståelse för individen man har framför sig är viktigt – se till vad som gjort den till individen den är och skapa förutsättningar för den att få utvecklas till den bästa versionen av sig själv.